Wie ben ik en wat doe ik?

 

Mijn naam is Geert en ik ben sinds 2005 mensen aan het helpen die last hebben van angst, paniekaanvallen, hyperventilatie een sociale fobie en andere angst gerelateerde problemen.

Ik doe dat op twee manieren.

  1. Kosteloos via de wekelijkse nieuwsbrief. Dit is een mail die ik ongeveer 1 keer per week verstuur met tips en technieken om angst aan te pakken.
  2. Via het betalende audio programma, dat mijn klanten van thuis uit volgen om zo hun angst aan te pakken.

In deze video leer je m'n verhaal kennen.

En in deze video vertel ik wat angst is en hoe je een angstaanval kan krijgen.

Ik ben een ervaringsdeskundige die 14 jaar last gehad heeft van angsten. Bij mij is het op den duur zelf geëvolueerd tot agorafobie, waarbij ik het liefst van al gewoon thuis bleef, waar het ‘veilig’ was.

Tot ik begon te beseffen dat ik mijn leven aan me voorbij liet gaan, dat er o zoveel ervaringen waren die ik door mijn angstige ‘jamaar wat als?’ gedachten niet aan het meemaken was.

Dat moest dus stoppen. Ik ben op dat moment heel hard aan mezelf beginnen werken en heb een hele resem nieuwe technieken geleerd om angstige gedachten te managen.

Klein voorbeeld: Onze geest heeft zo'n 60.000 gedachten per dag en een groot deel daarvan kan negatief zijn. Als je daarin meegaat, als je elke “wat als?” gedachte ook écht volgt en gelooft, dan ben je voor je het weet extra angstig en kan je zelf een angstaanval krijgen.

Maar dat hoeft niet. Zulke gedachten zijn slechts signalen en als je dat wil, dan kan je daar de controle over nemen en kiezen hoe je er mee om gaat. Ja, echt, je kan dat kiezen. Dat heet eigenlijk Emotionele Intelligentie, iets waar ik veel over geleerd heb van Daniel Goleman. Ik ben op die manier mijn angstige gedachtes in vraag beginnen stellen en ben er een interne zelfdialoog mee aangegaan.

Stap voor stap heb ik zo de angsttijger, zoals ik hem noem, leren temmen.

Daarnaast heb ik ontdekt dat ons lichaam ook erg sterk kan reageren op bepaalde ingrediënten. Cafeïne is daar een voorbeeld van. Eén tas koffie is voor mijn lichaam voldoende om me extra angstige gedachtes te geven, mijn hartslag de hoogte in te jagen, me te doen zweten, en m’n
gevaar-radar ultra alert te maken. Met alle gevolgen van dien natuurlijk en dan heb ik het nog maar over één ingrediënt. Er zijn er nog.

Eind 2004 had ik alles onder de knie en dat was het einde van mijn angstige leven, samenvallend met het begin van een volledig nieuw hoofdstuk waarbij ik mentaal sterker was dan de oude ik, dan voor dat ik angstaanvallen kreeg.

Sinds 2005 help ik andere mensen er ook van af, ondertussen al in 3 talen, via het audio programma. Het programma is blijven evolueren omdat ik ervaring blijf opdoen. Het motiveert me ook enorm wanneer mensen die het programma doorliepen me achteraf feedback geven. Wanneer ze me vertellen dat ze van hun angsten verlost zijn, dat ze opnieuw dit en dat kunnen doen, dat vrienden en familie hen vertellen dat ze er stralend uitzien enzovoort.

Wil je meer info en vrijblijvend nagaan wat ik wél en niet voor je kan betekenen? Contacteer me gerust. Ik probeer zo snel mogelijk te antwoorden!


Geert

 

 

 

 


Disclaimer

Deze website geeft geen medisch advies of medische behandeling. Het is belangrijk om eerst contact op te nemen met je huisarts wanneer je vragen hebt over je gezondheid. Negeer ook nooit de raad van je arts. De tips die je op deze site vindt zijn niet bedoeld om ziektes te genezen. Wat je hier vindt is verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie. Wat je hier leest is bedoeld om angst aan te pakken. Weet ook dat angst aanpakken niet makkelijk is en moeite vergt. Maar het is die moeite naar mijn mening zeker waard.

Ik kan spijtig genoeg ook niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Het vergt tijd om je angsten echt te overwinnen. Contacteer me dus om te kijken wat ik wel en niet voor je kan betekenen.

Zijn er risico's? Je kan hier meer informatie over de risico's vinden.